Waterschade telefoon? Help, wat moet ik doen?
Weet jij wat je precies moet doen bij waterschade telefoon? Waterschade staat op nummer 3 van de meest voorkomende schade aan een smartphone. Zo kunnen er verschillende schades ontstaan aan een telefoon door een val of een stoot. Waterschade kan echter voor vervelende schade zorgen die je niet gelijk merkt maar waar je op lange termijn achter komt. Wanneer er dus sprake is van waterschade telefoon is het belangrijk om snel te handelen. Wij geven een stappenplan om jouw telefoon te redden!
Hoe krijg je water uit je telefoon?
Volg hier het stappenplan voor het uit je telefoon halen van water. Wij hebben een overzicht gemaakt van “hoe je water krijg uit je telefoon” gemakkelijk in 4 stappen. Volg deze stappen en zorg dat er geen water meer in je telefoon zit!
Stap 1. Pak je natte telefoon zo snel mogelijk!
Telefoon in de wasmachine, zwembad, vijver, afwasbak, regenplas of andere natte plek laten vallen? Pak jouw telefoon zo snel mogelijk uit het water. Hoe langer een telefoon in het water ligt, hoe groter de kans is op meer schade. Zo heeft het water op die manier kans op meer schade omdat de waterdruk hoger is waardoor het water makkelijker in jouw toestel terecht kan komen.
Stap 2. Zet je telefoon uit
Staat jouw telefoon nog aan? Schakel hem dan zo snel mogelijk uit. Wanneer jouw telefoon aanstaat kan er kortsluiting ontstaan. Op dat moment kan er schade ontstaan op het moederbord. Schade op het moederbord is onomkeerbaar en een smartphone is dan total loss. Schakel dus ook niet jouw telefoon aan nadat jij jouw telefoon hebt afgedroogd om te kijken of het werkt. Kortsluiting betekent vrijwel zeker het einde van jouw telefoon. Op de afbeelding hiernaast kan je goed zien wat voor schade water toebrengt op een moederbord.
Stap 3. Droog je telefoon
Heb jij jouw telefoon snel uit het water gehaald? Droog dan vervolgens goed jouw telefoon. Haal eventueel (wanneer mogelijk) de achterkant van jouw toestel. Leg vervolgens het toestel in ongekookte rijst, dit onttrekt eveneens vocht. Plak eventueel openingen af om te voorkomen dat er rijst in komt. Let wel op dat rijst alleen de oppervlakte van het toestel droogt, namelijk wat je met het blote oog kunt zien. Alle elektronica in het toestel heeft ook last van waterschade, dit is niet te drogen en zal door een specialist gedaan moeten worden.
Stap 4. Ga naar een reparatiebureau om waterschade telefoon op te lossen
Kom bij waterschade telefoon zo snel mogelijk naar Fixers! Met een waterschade onderzoek wordt jouw telefoon gereinigd en getest op eventuele defecten. Wij raden altijd aan om een waterschade onderzoek uit te voeren bij waterschade omdat op dat moment vocht uit het toestel wordt verwijderd. Bij het moment van afgifte wordt jouw toestel chemisch gereinigd. Dit houdt in dat het toestel wordt gedemonteerd en alle onderdelen gereinigd worden. Zo weten wij zeker dat al het vocht uit het toestel is verwijderd. Vervolgens wordt het toestel weer gemonteerd en getest op alle functionaliteiten. Is sommige gevallen werkt de telefoon weer en is er geen smartphone reparatie noodzakelijk. Het kan voorkomen dat een reparatie het toestel weer kan laten werken. Bij Fixers krijg je voor de reparatie een duidelijk indicatie van de kosten, pas na akkoord wordt de reparatie uitgevoerd. Zo kom je bij Fixers niet voor verrassingen te staan. Fixers is er voor elke snelle en vakkundige smartphone reparatie.
Kies je iPhone model
Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.
Weet je niet wat er stuk is?
Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!
Het grootste reparatie netwerk van Nederland
Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.
Zoek een Service Point bij jouw in de buurt